banner handerforogon

Boka Mattias

mattias sunneborn

”Har du inte rätt mål får du ingen energi” 
När Mattias Sunneborn var 15 år tog hans pappa sitt liv. En händelse som präglat Mattias. En vecka efter självmordet började han på friidrottsgymnasiet i Växjö. Han satsade stenhårt på att bli en framgångsrik friidrottare men varje kväll grät han sig till sömns på sitt pojkrum. Till dem som frågade hur hans pappa dött sa han att han avlidit i en hjärtinfarkt.
– Då slutade de fråga. Och jag gömde mig bakom lögnen i decennier. Jag gjorde alla fel man kan göra. I dag har jag lärt mig och gör rätt, säger Mattias Sunneborn.
 
Trots, eller kanske tack vare, pappans tragiska död blev Mattias Sunneborn en av Sveriges genom tiderna främsta friidrottare.
– Med tydliga målsättningar som du följer upp påverkar du din prestation, din karaktär och din vilja.
 
Mattias vet vad han talar om. Han var förste svensk att hoppa över 8 meter i längdhopp. Det i kombination med VM-silver, EM-guld och 22 SM-guld talar sitt eget språk. Och i dag föreläser han om hur alla kan bli vinnare i föreläsningen Framgång är ett val.
 
Ingen blygsam gotlänning
Tidigare kallades Mattias för Kungen av kaxighet, eftersom han ofta lovade stora resultat på idrottstävlingar. Kaxigheten var ett sätt för honom att sporra sig själv och få motivation: ”Imorgon ska jag sätta svenskt rekord och slå världsrekordhållaren,” utlovade han på genuin gotländska på presskonferensen inför MAI-galan i Malmö 1996. Världsrekordhållaren Mike Powell satt bredvid. Följande dag hoppade Mattias 8,21 och förbättrade ett 30-årigt nordiskt rekord. Han slog Mike Powell med fem centimeter.
 
Tydliga och stora mål
En avgörande framgång för Mattias framgångar är att han satt tydliga och stora mål. Mål som han följt upp och utvärderat.
– Storleken på dina mål kommer att ha en enorm inverkan på vad du gör. Om du inte har stora drömmar så är du ofta inte villig att kämpa för att uppnå dem, säger Mattias.
 
Efter elitkarriären har Mattias fortsatt använda samma principer som tagit honom till idrottsliga framgångar. Både när han arbetade som VD för ett affärsmagasin och när han i dag som personlig tränare hjälper andra att nå sina mål.

Idrottare förebygger självmord
Som ambassadör för Suicide Zero har Mattias startat kampanjen Idrottare förebygger självmord. Målet är att dra in en miljon kronor till organisationen.
 
Under föreläsningen: Framgång är ett val, delar han med sig av hur även du kan använda samma principer som Mattias använt, för att nå dina mål. En inspirerande föreläsning du kan ha stor nytta av.
 
Boka en föreläsning med mattias via Suicide Zero
Föreläsningen kostar 30 000 kronor och Mattias skänker halva sitt arvode, 15 000 kronor till Suicide Zero. Dessutom får du ett fint diplom från oss och Mattias som tack. Vill du boka en föreläsning med Mattias Sunneborn och samtidigt skänka pengar till Suicide Zero? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad
Om cookies
Integritetspolicy

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
    Tel: 010-200 80 12
    Pipersgatan 14, 112 24 Stokcholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev